Publică un anunț
piatasud.md

PLDM nu va participa la Alegerile Parlamentare Anticipate. Află pe cine susțin

PLDM nu va participa la Alegerile Parlamentare Anticipate. Află pe cine susțin

Consiliului Politic Național al Partidului Liberal Democrat din Moldova a decis astăzi că formațiunea nu va participa în calitate de concurent electoral în Alegerile Parlamentare Anticipate din 11 iulie 2021 și îndeamnă membrii și simpatizanții să sprijine Partidul Acțiune și Solidaritate.

„Suntem încrezuți că exemplul nostru va fi urmat și de alte formațiuni politice care pun interesul național mai presus decât interesele înguste de partid. Iar interesul național dictează în acest moment unitate pentru a pune capăt regimului Plahotniuc-Voronin-Dodon-Șor și pentru a relansa, după scrutinul din 11 iulie, parcursul european al Republicii Moldova” se spune în comunicatul formațiunii.

Precizăm că până la moment 4 formațiuni politic și 2 blocuri electorale au depus actele la CEC pentru înregistrarea în cursa electorală.

După tragerea la sorți primul în buletinul de vot, dacă vor fi înregistrați, se va afla PACE ( Partidul Acasă Construim Europa). Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic vor fi pe locul 2 în buletinul de vot, pe 3 Blocul Renato Usatâi, pe 4 – Partidul Șor, pe 5 – Partidul Acțiune și Solidaritate iar al 6-lea Blocul Electoral Comuniștii și Socialiștii chiar dacă aceștea au fost primii care s-au înregistrat la CEC.

Menționăm că în urma Alegerilor Locale din octombrie 2019, PLDM în raionul Cahul a acumulat 3,72% din voturi, obținând și un mandat de Consilier raional Cahul.

Articole similare