Publică un anunț
piatasud.md

Poliția R. Moldova îndeamnă șoferii să treacă la anvelopele de iarnă

Poliția R. Moldova îndeamnă șoferii să treacă la anvelopele de iarnă

Poliția Republicii Moldova vine cu un apel către șoferi să nu aștepte lapovița, poleiul sau zăpada și să schimbe anvelopele mașinilor pe cele de iarnă.

Aceștia menționează că vremea se poate schimba brusc de la o zi la alta, ceea ce poate duce la un comportament periculos al mașinilor pe străzi. Un alt aspect este timpul pe care îl vor pierde șoferii, pentru că se vor forma cozi imense la servicile auto, iar pe timpul care îl avem la moment, utilizarea anvelopelor cu crampoane este interzisă.

Totodată Poliția accentuează că pe lângă înlocuirea anvelopelor, merită să pregătiți mașina pentru sezonul de iarnă cu toate cele necesare.

Dacă ne pomenim cu partea carosabilă umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt îndemnați să circule atât în localități, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Reamintim și că începând cu 1 noiembrie, conducătorii auto sunt obligați să circule cu faza scurtă a farurilor şi pe timp de zi pentru a spori vizibilitatea în trafic. Măsura este prevăzută în Regulamentul Circulației Rutiere și este valabilă anual până pe 31 martie.

Articole similare