Publică un anunț
piatasud.md

Polițistă, pe bicicletă, la 20 de ani // VIDEO

Polițistă, pe bicicletă, la 20 de ani // VIDEO

Cristina Palamarji are 20 de ani, este polițistă și în același timp studentă la „drept”. A dorit să combine studiile cu munca și de aceea s-a angajat în poliție. Nu s-a temut de greutăți, a urmat exemplul surorii sale, iar astăzi este una dintre polițiștii care patrulează municipiul Cahul pe biciclete.      

„ Sora mea activează  Ministerul Afacerilor Interne. Activitatea ei m-a captivat, m-a atras. Am intrat la Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul, specialitatea „Drept” și m-am gândit atât timp cât fac studiile ar fi o oportunitate, o experiență bună. Fiind începătoare, au fost mulți care colegi m-au ajutat, m-au îndrumat, mi-au lămurit ce-i corect, ce nu, la ce mai am de lucrat” ne declară Cristina.  

De mai bine de un an, pe lângă patrula pedestră și cu automobilele, în municipiul Cahul au apărut și polițiștii care patrulează pe biciclete. Aceștia pot fi văzuți pe străzi în perioada caldă a anului și în cele mai aglomerate locuri din Cahul. La vârsta fragedă, Cristina, este implicată în serviciul de reacționare operativă și patrulare, inclusiv cu bicicleta. Spune că cel mai greu este să comunice cu oamenii, căci aceștia sunt diferiți. 

„Serviciul 112, chemări de urgență,  serviciul de 12 ore de dimineața până în seară, seara până dimineața. Sunt cazuri când lumea nu-i prea receptivă la toate discuțiile însă sunt și oameni înțelegători care au nevoie de ajutor și trebuie să-i ajutăm. Cel mai memorabil caz a fost primul meu accident care l-am avut în serviciu, a fost o tragedie, aveam o lună de când activăm, un caz mai extrem pentru mine.” declară Cristina.

Combinarea studiilor cu lucrul în poliție îi aduce Cristinei o certitudine pentru viitor. Ea e conștientă că după absolvirea Universității are asigurat un post de muncă, dar și experiența necesară de lucru.  

„Am de gând să termin după universitate să cresc in carieră, tot mai mult si mai mult, intenționez sa activez in cadrul IP o perioadă destul de lungă” punctează Cristina.

Acest articol a fost produs  cu ajutorul Asociației Promo-LEX și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat poziția Asociației Promo-LEX și a Uniunii Europene.

Articole similare