Publică un anunț
piatasud.md

Polițiști și angajații ANTA verifică transportul public interurban din raionul Cahul //FOTO

Polițiști și angajații ANTA verifică transportul public interurban din raionul Cahul //FOTO

Angajații Direcției patrulare Sud a INSP și angajații ANTA verifică transportul public urban și interurban din raionul Cahul.

Astăzi a început campania de informare a operatorilor ce prestează servicii de transport a pasagerilor, privind respectarea măsurilor de protecție anti COVID-19.

Astfel, angajații Serviciului patrulare Cahul, Taraclia, Vulcănești al Direcției patrulare Sud a INSP al IGP, în comun cu angajații ANTA, efectuează verificarea mijloacelor de transport ce transporta pasageri, în scopul asigurării executării hotărârilor Comisiei naționale extraordinare de sănătate publica a Republicii Moldova, privind evoluția situației epidemiologice a infecției Covid-19.

In urma verificărilor la mai mulți operatori de transport au fost depistați mai mulți pasageri care erau transportați în picioare.

Potrivit domnului Victor Șoimu, șef interimar al Serviciului patrulare Cahul, Taraclia, Vulcănești , șoferii care au admis încălcări au fost avertizați pentru  neadmiterea pe viitor a încălcării măsurilor de protecție, precum și informați despre sancțiunile ce vor surveni in caz nu vor respecta măsurile de protecție in conformitate cu hotărârile Comisiei naționale extraordinare de sănătate publica a RM.

Acțiunile polițiștilor vor dura toată ziua, șoferii fiind informați și avertizați. În zilele următoare, angajații INSP și ANTA, in baza Planului comun de acțiuni, vor aplica amenzi operatorilor de transport, agenților economici care in continuare v-or ignora cerințele legale a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publica a RM.

Serviciul patrulare Cahul, Taraclia, Vulcănești al Direcției patrulare Sud a INSP, îndeamnă operatorii de transport, agenții  economici, ce prestează servicii de transport a pasagerilor să respecte strict cerințele legale și deciziile CNESP, iar cetățenii să evite călătoriile cu unitățile de transport care încalcă cerințele legale.

Până la ziua de azi, în raionul Cahul au fost înregistrare 635 de cazuri de infectare cu COVID-19, 381 de persoane s-au însănătoșit,  17 au decedat. Sub supravegherea medicilor se află încă 1031 persoane.

Articole similare