Publică un anunț
piatasud.md

Polițiștii din Cahul intensifică acțiunile anti-COVID. Au fost aplicate și amenzi // FOTO

Polițiștii din Cahul intensifică acțiunile anti-COVID. Au fost aplicate și amenzi // FOTO

Angajații Inspectoratului de Poliție Cahul intensifică acțiunile de prevenire și combatere a răspândirii infecției COVID-19

Zonele vizate sunt piețele, unitățile comerciale supermarketuri, stațiile PECO, unitățile de alimentație publică, centrele comerciale precum și unitățile de transport public.

Atenția polițiștilor este axată pe respectarea de către agenții economici și persoanele fizice a prevederilor CNESP, inclusiv accesul în anumite localuri doar a persoanelor care dețin certificatul COVID-19. 

 Astfel, polițiștii recomandă:

Purtarea măștillor de protecție  în spațiile publice închise, în transportul public, dar și în stațiile de așteptare;  

Respectarea regimul de autoizolare;  

Păstrarea distanței fizice;

Respectarea normelor de igienă personală;

Reamintim că Hotărârile CNESP sunt executorii pentru autoritățile administrației publice centrale și locale, pentru persoanele fizice și juridice, indiferent de domeniul de activitate și forma juridică de organizare, iar nerespectarea măsurilor constituie un pericol pentru sănătatea publică și va fi sancționată conform prevederilor legale.

Din 20 ianuarie a.c. au fost aplicate 2 amenzi.

Precizăm că Articolul 761. Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice prevede: 

  • Nerespectarea prevederilor/măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice, precum și a măsurilor de sănătate publică stabilite de autoritățile competente, se sancționează cu amendă de la 40 la 100 de unităţi convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 200 la 700 de unități convenționale aplicată persoanei juridice.
  • Săvârșirea repetată a aceleiași contravenții prevăzute la alin. (1) pe parcursul aceluiași an calendaristic de către o persoană sancționată anterior, printr-o hotărâre/decizie definitivă, pentru această contravenție se sancționează cu amendă de la 300 la 500 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 1000 la 1500 de unități convenționale aplicată persoanei juridice.
  • Prezentarea intenționată a unor date false sau incomplete ori refuzul de a prezenta datele necesare pentru completarea fișei epidemiologice se sancționează cu amendă de la 50 la 150 de unități convenționale aplicată persoanei fizice.

Articole similare