Publică un anunț
piatasud.md

Pompierii moldoveni pleacă în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor forestiere

Pompierii moldoveni pleacă în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor forestiere
© sursa: IGSU

O echipă de pompieri din Republica Moldova va pleca în Grecia pentru a participa la un program european de pre-poziționare a echipelor de stingere a incendiilor forestiere.

Potrivit Pompierilor, echipa, formată din pompieri de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), se va alătura altor echipe de intervenție din 12 țări europene pentru a ajuta la stingerea incendiilor din regiunea NEA Makri din Grecia.

Pompierii IGSU vor participa în Programul European de Pre-poziționare a Echipelor de Stingere a Incendiilor de Pădure în Republica Elenă cot la cot cu alte echipe de intervenție din 12 țări: România, Bulgaria, Malta, Polonia, Slovacia, Italia, Slovenia, Grecia, Austria, Franța, Spania și Republica Moldova, cu efectiv în număr total de peste 500 pompieri.

Programul este finanțat de Uniunea Europeană, iar o parte de cheltuieli va fi suportată de Republica Moldova. Programul este gestionat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar (DG ECHO), având ca obiectiv principal îmbunătățirea capacității de răspuns și interoperabilitatea între echipamentele și echipele de intervenție din diferite țări europene.

Articole similare