Publică un anunț
piatasud.md

Post de pompieri pe teritoriul Portului Giurgiulești pentru a preîntâmpina noi incendii la rezervoarele pline cu șrot de floarea-soarelui

Post de pompieri pe teritoriul Portului Giurgiulești pentru a preîntâmpina noi incendii la rezervoarele pline cu șrot de floarea-soarelui

Pericolul de incendiu pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești nu a dispărut, după prăbușirea, în dimineața zilei de luni, 16 ianuarie, a unui rezervor plin cu peste 1 000 de tone de peleți din coaja semințelor de floarea-soarelui, scrie ziarulnational.md.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că a instituit la fața locului un post de salvatori și pompieri pentru asigurarea securității antiincendiare la celelalte elevatoare care aparțin uzinei de ulei „Danube Oil Company”.

În ultimele 24 de ore, echipele de salvatori și pompieri din sudul R. Moldova au efectuat lucrări de stingere a incendiului, precum și de evacuare a unor părți componente din rezervorul prăbușit pentru a avea acces către incendiu.

Concomitent, au fost efectuate lucrări de răcire a unui alt rezervor din apropiere, cu scopul de a preveni o eventuală situație de risc.

Amintim că prăbușirea rezervorului metalic de capacitate mare a fost reportat în dimineața zilei de 16 ianuarie, la ora 7:10. Șase echipe de salvatori și pompieri au luptat cu flăcările și au reușit localizarea arderii ieri, la ora 12:00. În urma incidentului nu au fost raportate victime.

„Danube Oil Company” a anunțat că incendiul de ieri a afectat silozul nr. 6 al elevatorului de păstrare a șrotului de floarea-soarelui, iar activitatea uzinei nu a fost întreruptă.

Articole similare