Aproximativ 40 la sută din populaţia Republicii Moldova nu are acces la apă potabilă şi canalizare. Chiar daca trăim în secolul 21 unele gospodării iau apă din fântânile aflate la kilometri distanţă.

Şi în acest caz europenii vin să ne dea o mână de ajutor şi investesc sute de milioane de euro pentru ca locuitorii ţării să aibă acces la apă potabilă de calitate, transmite tvrmoldova.md

În 22 de sate din raionul Leova oamenii folosesc apa din fântâni. Aceeaşi situaţie o găsim şi în oraşele Cupcini şi Edineţ, acolo unde doar şase mii de oamenii au acces la apă potabilă. Pentru a extinde acest serviciu şi în alte localităţi, sistemul de alimentare cu apă trebuie modernizat.

În acelaşi timp, autorităţile spun că mai mult de jumătate din populaţia Republicii Moldova are acces la un serviciu de alimentare cu apă. Şi asta datorită numeroaselor proiecte şi finanţări de sute de milioane de euro oferite de Uniunea Europeană.

 Strategia de alimentare cu apă şi sanitaţie prevede dezvoltarea acestui sector până în 2028, astfel încât fiecare cetăţean al Republicii Moldova să aibă acces la apă potabilă.

Sperăm că v-a plăcut știrea Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.mdContribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.