Cu prilejul Zilei internaţionale a femeii - 8 martie, am decis să discutăm cu una dintre „mamele” a zeci de copii, cu dna. Angela Usturoi directorul Grădiniţei de copii nr. 1 „Ghiocel” din Cahul.

Cu prilejul Zilei internaţionale a femeii - 8 martie, am decis să discutăm cu una dintre „mamele” a zeci de copii, cu dna. Angela Usturoi directorul Grădiniţei de copii nr. 1 „Ghiocel” din Cahul.
Ziuadeazi: Bună ziua doamnă Angela. În primul rând permiteţi-ne să vă felicităm u ocazia Zilei internaţionale a femeii şi cu ocazia zilei de naştere, căci din câte am aflat, zilele acestea sunteţi omagiată.

A.U : Mulţumesc mult pentru felicitări

Ziuadeazi: Pentru început povestiţi-ne câte ceva despre dumneavoastră…

A.U: Am avut marele noroc, să mă nasc într-o familie cu suflet mare. Mama si tata mi-au insuflat dragostea faţă de oameni şi faţă de frumos. Viaţa mea reprezintă un şir de urcuşuri, dar şi  de coborâri. Sunt fericită că mereu alături de mine au fost oameni cu inimă mare care m-au susţinut şi m-au încurajat.

Ziuadeazi: Cum aţi ajuns de la lector universitar - director de grădiniţă?

A.U: Omul pentru mine este un izvor nesecat de bunătate, dragoste şi sacrificiul. Fiind lector universitar am promovat aceste valori studenţilor mei. Acum trăiesc cea mai fericită perioadă a vieţii mele, caci sunt înconjurată de fiinţe care-şi deschid sufletul, asemenea unei cărţi, şi aşteaptă daruri de la cei care-i înconjoară.
Director de grădiniţă am ajuns în baza unui concurs deschis de suplinire a acestei funcţii, care la acel moment era vacantă. Nu este un lucru uşor, fiindcă lucrăm cu cei mai mici.

Ziuadeazi: Ce e cel mai greu în lucrul dumneavoastră?

A.U: Orice activitate are avantajele  si dezavantajele sale. Aflându-mă într-o continuă căutare, am descoperit că nu există puncte slabe acolo unde eşti înconjurat de oameni darnici, care educă şi cresc tânăra generaţie.

Ziuadeazi: Dar ce e cel mai plăcut?

A.U: Când deschid poarta grădiniţei mă teleportez în lumea copilăriei. Ce poate fi mai frumos în această viaţă decât sa admiri jocul copiilor?

Ziuadeazi: Anul acesta Cahul e Capitala Tineretului, ce aţi dori ca să se organizeze pentru tinerii părinţi?

A.U: Familiei tinere dintotdeauna au avut nevoie de sprijinul celor apropiaţi şi al societăţii. Noi, cu sprijinul Primăriei oraşului, facem tot posibilul ca copii, în timp ce părinţii sunt la serviciu, să se bucure de cele mai bune condiţii: hrană, mâncare, lecţii, spectacole etc.
Bucură faptul că anul acesta oraşul nostru a devenit Capitala Naţională a Tineretului şi am fi vrut, cu acest prilej, să susţinem cumva tinerii care recent s-au căsătorit şi se gândesc la copii. Cred că ar merita de propus Primăriei, Consiliului ca pentru copiii ce se nasc în acest an să se asigure câte un loc la grădiniţă. Ar fi interesant dacă APL ar da câte un certificat tinerilor părinţi care ar adeveri că copilul are asigurat locul la grădiniţă, când va ajunge la vârsta dată.  Aceasta ar fi poate şi o modalitate de a stimula creşterea natalităţii în oraş.          

Ziuadeazi: De 8 martie, ce le-aţi ura mamelor, bunicilor surorilor?

A.U. Pe lângă de urările de multă sănătate şi mult noroc aş vrea să le mai urez tuturor femeilor ca o iubire imensă să le cuprindă sufletul, şi să se bucure de fiece clipă trăită alături de cei dragi.

Ziuadeazi: Mulţumim mult doamnă Director.

7 martie 2012