În cadrul Comisiei probleme comerţ a Primăriei Cahul, a fost discutată plângerea înaintată de un grup de deţinători de patente ce activează în piaţa industrială „Susanu Raisa”

În cadrul Comisiei probleme comerţ a Primăriei Cahul, a fost discutată plângerea înaintată de un grup de deţinători de patente ce activează în piaţa industrială „Susanu Raisa”.
Reprezentantul comercianţilor ce au înaintat plângerea, Victor Efrosi, a declarat pentru ziuadeazi.md că Comisia nu a găsit motive legale pentru mărirea tarifelor pe piaţă şi a îndreptat plângerea spre examinare Inspectoratului Fiscal din Cahul, care va  da o notă acţiunilor administraţiei pieţei.
De asemenea, în cadrul şedinţei, a fost înaintat un mic raport despre starea lucrurilor din cadrul pieţei „Susanu Raisa” elaborat de către comercianţi. Conform acestui raport, piaţa industrială „Susanu Raisa” nu are pază cu toate că deţinătorii de patent achită regulat taxa pentru depozitare şi păstrarea mărfurilor.
Comercianţii reclamă condiţiile în care activează, neefectuarea curăţeniei zilnice şi neevacuare la timp a gunoiului din piaţă. Totodată, deţinătorii de patent au obiecţii la clauzele din contractul de arendă şi metoda de taxare pentru  locurile de muncă.
La şedinţa Comisiei nu au fost prezenţi reprezentanţi ai Administraţiei pieţei industriale „Susanu Raisa”
Reamintim că un grup de deţinători de patent care comercializează cu bunuri „la mâna a doua” au înaintat o plângere Primăriei oraşului invocând încălcări grave din partea Administraţiei pieţei industriale „Susanu Raisa” care, conform plângerii, solicită cu un leu mai mult, taxă de piaţă, pentru un metru lungime decât cota legală.   
   
foto simbol: catanegru.blogspot.com