Firma „Fors-Computer” SRL a câștigat licitația de procurare a tabletelor pentru deputați, ofertă în valoare de 2 249 625 lei.

Conform Parlamentului, tabletele sunt necesare pentru implementarea sistemelor e-Parlament și e-vot.

Într-un final, fiecare tabletă va costa circa 20.400 de lei. Tabletele vor fi montate în sala de plen și nu vor fi mobile, precizau, mai devreme, reprezentanții Parlamentului.

Potrivit site-ului revizia.md, compania „Fors-Computer” SRL a mai câștigat și alte licitații, inclusiv ale Secretariatului Parlamentului.


Conform informației de pe pagina Agenției Achiziții Publice, acesteia i-au fost atribuite mai multe contracte de achiziții de echipamente IT, inclusiv tablete pentru deputați, în lunile noiembrie și decembrie ale anului 2019.


Conform Raportului Parlamentului privind executarea contractelor de achiziție pentru trimestrul IV, anul 2019, operatorul economic „Fors-Computer” SRL nu a livrat bunurile în termenul stabilit. Din motivul neexecutării obligațiilor contractuale de către „Fors-Computer” SRL, achiziția tabletelor a fost inclusă repetat în Planul de achiziții al Parlamentului pentru anul 2020.Firma „Fors-Computer” a fost fondată în 1998, iar fondatorul său este Igori Iasiko. Potrivit platformei Open Money, compania a mai câștigat licitații cu instituțiile statului. Spre exemplu, „Fors-Computer” a avut contracte cu BNM, Curtea de Conturi, CNAS, IGP, Camera Înregistrării de Stat și MAI.

Amintim că Legislativul intenționa, pe lângă tablete, să cumpere și echipamente și accesorii pentru computere, în sumă totală de 2. 299.999 lei, valoarea estimată fiind fără TVA inclus. Conform specificațiilor tehnice, tabletele trebuie să aibă un ecran de cel puțin 10 inch, tactil, cu redare la capacitate Full HD. De asemenea, ele vor fi dotate cu un spațiu de stocare de cel puțin 128 GB.


Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.