Au pătruns în domiciliu, l-au bătut, l-au urcat în pot bagajul propriului automobil și s-au pornit să-l omoare. Este istoria a doi tineri din raionul Cantemir și tatăl adoptiv al unuia dintre aceștia.


Unul dintre tineri a fost înfiat la vârsta de 2 ani de către familia bărbatului, peste 12 ani, aceștia s-au dezis de adopție. Ieri, 7 iulie, fiul adoptiv s-a întors acasă, în or. Iargara, să se răzbune. I-au aplicat tatălui adoptiv, acum la 70 de ani, mai multe lovituri cu pumnii și cu picioarele, l-au urcat cu forța în portbagajul propriului automobilul de model VAZ și au plecat în direcția s. Borogani, având scopul de a-l omorî.

Agresorii de vârsta de 18 și 19 ani, ambii din Cantemir, nu au ajuns însă la destinație. Pe drum, aceștia au cauzat un accident rutier, au părăsit locul faptei, iar văzând un echipaj de poliție au abandonat automobilul, lăsând victima în portbagaj.

Potrivit poliției locale, agresorii au fost reținuți de polițiști la scurt timp. În cadrul percheziției corporale la fața locului, în buzunarul bănuitului în vârstă de 18 ani, a fost depistat un cuțit de vânătoare, iar în mijlocul de transport un hârleț și o lopată.


Pe faptul dat a fost pornită cauza penală în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor prevăzute la art. 27, 145 alin. (2), lit. f), i) și art. 192/1 lit. a) Cod penal, iar făptuitorii reținuți în ordinea art. 166 Cod de procedură. Bănuiții riscă de la 15 la 20 ani privațiune de libertate.