Artiştii Teatrului Republican Muzical-Dramatic „B.P. Haşdeu” din Cahul vor juca astăzi, la Ateneul Naţional din Iaşi, spectacolul „Insula femeilor”.

Piesa de teatru, în regia lui Gheorghe Mândru, va fi pusă în scenă de la ora 19.00, preţul unui bilet fiind de 20 de lei. „Insula iubirii” a fost distinsă cu Premiul I la Festivalul Comediei Româneşti FESTCO 2009, piesa prezentând povestea unor pasagere de pe un vas naufragiat pentru că bărbaţii, beţi fiind, „au confundat luna cu Farul din Alexandria şi au intrat cu vaporul direct în stâncile ţărmului”, transmite ziaruldeiasi.ro 

„Este o comedie erotică îndrăzneaţă, dar curată. Exprimarea aluzivă se opreşte de fiecare dată la timp. Se râde mult, fără să se cadă în derizoriu. Textul e liber, fără a fi frivol. Gata cu erotismul de tip comunist. Vrem şi noi dragoste capitalistă! Din piesă transpare emoţia integrării noastre europene, inclusiv în plan sexual. Patru femei, în plină erupţie hormonală, naufragiază pe o insulă pustie. Ani la rând scrutează orizontul cu binoclul, în speranţa că va veni un vas cu ceva echipaj masculin. Dar simbolul masculin întârzie prea mult”, explică  Valeriu Butulescu, autorul piesei.

Din distribuţie fac parte artiştii Rodica Ciobanu, Aurica Ţurcanu, Maria Ciobănică, Viorica Leonte, Nadia Donea, Cezara Petrioglu, Alina Donea, Alina Carp, Constantin Mocanu, Toma Vartolomei. Scenografie este semnată de Marcel Manole, ilustraţia muzicală de Maria Ciobănică, iar coregrafia de Rodica Panaşescu. 


Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.