Din cele peste 400 de cereri depuse de agricultorii din țară pentru subvenții, 50 de cereri vin de la Agricultorii din raionul Cahul.

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) a recepţionat spre examinare peste 400 de cereri de subvenţionare din partea agricultorilor din Moldova, care au solicitat în total 65,7 mil. lei (3,8 mil. USD). 

Cei mai activi sunt fermierii din raioanele Cahul (50 cereri), Edineţ (25), Căuşeni şi Orhei (câte 24)transmite voceabasarabiei.md cu referire la infotag.

În mai mult de jumătate din cereri, agricultorii solicită subvenţii pentru investiţii în achiziţionarea de echipamente şi tehnică agricolă. 

Tot în acest an continuă plata subvenţiilor pentru cererile depuse în 2018, când suma mijloacelor solicitate a depăşit 1 miliard de lei (57, 6 mil. USD). 

Până la sfârşitul lunii martie, în baza cererilor de anul trecut, AIPA a plătit peste 960 mil. lei, o parte din bani fiind din mijloacele Fondului naţional de dezvoltare agricolă şi mediul rural, planificate pentru anul curent (900 mil. lei).