Provocările și oportunitățile sectorului agroalimentar din Republica Moldova, cu prezentarea experienței și expertizei României în dezvoltarea sectorului și mediului antreprenorial agricol, vor fi discutate pe 23 iulie la Cahul.

Campania Națională DAR – Dialog Agricol Regional este organizată de Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni (AOAMP) în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din R. Moldova și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România , în cadrul proiectului "Parteneriat pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural din România și Republica Moldova”

Activitățile planificate au drept scop facilitarea transferului de know how și creare de conexiuni pentru parteneriate publice private, precum și în rândul antreprenorilor agricoli, din cele două state vecine, pentru valorificarea oportunităților de investiții în agricultură.

Conform AOAMP, realitățile sectoriale agricole specifice pot fi aduse în dialogul public - privat - asociativ doar cu încurajarea și susținerea antreprenorilor agricoli, și participarea autorităților și instituțiilor publice precum și a partenerilor naționali și externi.

Evenimentul va avea loc în incinta Consiliului raional Cahul, etajul II, sala de ședințe. Potrivit agendei, la eveniment vor fi prezenți Georgeta MINCU, Ministra Agriculturii, Dezvoltării Regionale și a Mediului din Republica Moldova și Petre DAEA, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România.

Campania va fi lansată în sudul ţării, la cele trei sesiuni fiind aşteptaţi antreprenori agricoli, primari și persoanele interesate din raioanele Cahul, Vulcănești, Cantemir, Taraclia, Leova, Cimișlia, Basarabeasca, Ștefan Vodă, Căușeni. Ulterior, până la 9 august, Campania va ajunge şi în celelalte regiuni ale R. Moldova.