După apariţia pe ziuadeazi.md a informaţiei cu privire la procesul de judecată dintre liberalul Ion Şişcanu şi comunistul Alexandr Jeliuc, pârâtul, vine cu primele declaraţii pentru presă.

După apariţia pe ziuadeazi.md a informaţiei cu privire la procesul de judecată dintre liberalul Ion Şişcanu şi comunistul Alexandr Jeliuc, ambii Consilieri în Consiliul orăşenesc Cahul, pârâtulvine cu primele declaraţii pentru presă.

Solicitat de portalul nostru pentru a comenta situaţia, Consilierul PCRM a declarat: „Este dreptul domnului Şişcanu să meargă în instanţă dacă consideră că într-o oarecare formă l-am jignit în articolul publicat pe blogul meu. Însă calific acţiunea domniei sale drept un atentat la libertatea de exprimare şi o tentativă de limitare a acestui drept fundamental. Mai mult ca atât, e foarte straniu că aceste acţiuni vin de la un liberal.”

Potrivit domnului Jeliuc, prima şedinţă de judecată pe acest caz a avut loc deja însă reclamantul nu a participat. Următoarea şedinţă va avea loc la începutul lunii noiembrie a.c.

„Nu mă refuz de cele scrise, cuvintele mele fiind doar nişte judecăţi de valoare, şi am să fac tot posibilul ca presa să aibă acces la proces!” a mai declarat Alexandr Jeliuc.

Reamintim că tânărul Consilier din partea PCRM şi blog-er Alexandr Jeliuc a fost chemat în instanţă de către Consilierul din partea PL, ex Rector al Universităţii de Stat „B.P. Hasedu” din Cahul, Doctor Habilitat în Istorie – Ion Şişcanu, care astfel încearcă să-şi apere onoare şi demnitatea.

Motiv pentru conflict a servit un material postat de d-ul Jeliuc pe blogul personal, unele sintagme din material fiind considerate jignitoare de către Ion Şişcanu.