Frații Andrei și Vasile Brovcenco, originari din Slobozia mare, raionul Cahul, au lansat în 2009 una dintre puținele companii de animație și efecte speciale de pe piața din România.

La început de 2020, aceștia au lansat animația „Bad History - Putin”, unde îl ironizează pe liderul de la Kremlin, transmite diez.md

În animația „Bad History – Putin” mai apar Steven Seagal, Greta Thunberg și Donald Trump.


Când au lansat studioul de animație și efecte speciale Framebreed Animation Studio, Andrei și Vasile Brovcenco au îmbinat cunoștințele pe care le aveau din facultate cu pasiunea pentru cinematografie. Astfel, în timp ce Vasile Brovcenco este absolvent al Politehnicii din București, Andrei a studiat la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”.

„Facem ce este greu de făcut pe platou sau imposibil. Încă din 2004 voiam să lansam o astfel de companie și este ceva care ține de ce puteam face cel mai bine. De când eram mici, noi desenam foarte mult și trebuie să fii bun la desen pentru că dacă nu ai simț artistic, nu ai ce să faci. Ai nevoie de creativitate. Ne uitam la DVD-uri cu animații, iar acum am ajuns și sa fim admirați de oameni pe care noi ii admiram când ne uitam la aceste filme”, spune Andrei Brovcenco, cofondator și Head of 3D în cadrul agenției FrameBreed.

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.