Tradițional, primăvara începe cu Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor”.

Astfel, timp de 10 zile, cahulenii și oaspeții orașului vor avea parte de un șir de evenimente culturale.

Pe 1 martie, în incinta palatului Culturii din oraș, cu începere de la ora 18:00 Nicolae Botgros și orchestra „Lăutarii” invită la un spectacol de zile mari. Intrarea este liberă.

Pe 2 martie, cu începere de la ora 9:00, în holul Palatului va avea loc tradiționala expoziție de mărțișoare, iar discipolii Centrului Raional de Creație a Copiilor „Universul” vor prezenta un program artistic.

În aceiași zi, cu începere de la ora 15:00, în incinta Școlii de Arte „Maria Cibotari”, discipolii acesteia vor susține un concert cu genericul „Picături de Primăvară”.

Pe 3 martie, cu începere de la ora 17:00, în incinta Palatului Culturii, va evolua ansamblul de romi „Catuna”. Intrarea pe bilete, Biletele pot fi procurate la casele Palatului.

Pe 4 martie, cu începere de la ora 15:00, Centrul Filantropic „Steaua de Cristal” invită la concertul „De la inimă la inimă”, concert organizat în susținerea copiilor talentați. Intrarea în baza biletelor. Biletele pot fi procurate la casele Palatului.

Pe 5 martie, cu începere de la ora 15:00 în incinta Palatului Culturii va avea loc un spectacol pentru copii (intrarea în baza biletelor), iar începând cu ora 17:00, pe scena mare vor evolua colectivele artistice din localitățile Bucuria, Pelinei și Zîrnești. Intrarea liberă.

Pe 6 martie,  cu începere de la ora 15:00, cu un program artistic vor veni discipolii Centrului de Creație a Copiilor „Miorița”, iar de la ora 17:00, pe scenă vor ieși ansamblurile din localitățile Andrușul de Sus și Giurgiulești.

Pe 7 martie, cu începere de la ora 18:00, pe scena Palatului Culturii va evalua Formația „Millenium”. Intrarea liberă.

Pe 9 martie, cu începere de la ora 16:00, cu un program artistic va veni Ansamblul „Bobocelul”. Intrarea liberă.

Închiderea festivalului va avea loc pe 10 martie. Cu începere de la ora 16:00, Ansamblul Profesionist de Muzică și Dans Popular „Izvorașul” invită toți iubitorii frumosului la un spectacol de excepție. Intrarea liberă.