Publică un anunț
piatasud.md

Apa-Canal Cahul anunță că pe 24 martie va fi sistată apa în oraș

Apa-Canal Cahul anunță că pe 24 martie va fi sistată apa în oraș

Marți, 24 martie între orele 8:00 și 17:00 în microraioanele Micro 15, Valincea și Centru va fi sistată livrarea apei.Cu un mesaj pe Facebook a venit administrația S.A. ”Apa-Canal Cahul”.”Stimați consumatori vă aducem la cunoștință că marți 24.03.2020 suntem nevoiți să oprim livrarea apei de la ora 8:00 până la ora 17:00 pe raionul Micro 15, Valincea și Centru – casele comunale. Mulțumim pentru înțelegere”, se scrie în comunicat.

De regulă, apa este sistată de două ori pe an. Sistarea programată este necesară pentru lucrări de eliminare a depunerilor pe rețea, dezinfectare. Se mai întâmplă să aibă loc anumite lucrări de reparație planificate care necesită sistarea acestuia. În rest, potrivit legii, în cazul ieşirii din funcţiune a sistemelor centralizate şi necentralizate de alimentare cu apă pe un termen mai mare de 24 de ore sau al necorespunderii apei normelor de calitate, fapt care poate periclita sănătatea oamenilor, organele centrale de specialitate, autorităţile administraţiei publice locale, proprietarii de sisteme de alimentare cu apă potabilă, întreprinderile care exploatează aceste sisteme sînt obligaţi să ia măsuri pentru alimentarea cu apă potabilă în cantităţile reglementate de normele de consum în condiţii excepţionale, folosind în acest scop sursele şi sistemele de rezervă, organizînd livrarea apei în cisterne sau a apei îmbuteliate, transmite realitatea.md

Este de menționat că, în prezent, specialiștii ne recomandă să respectăm igiena, în special, prim menținerea mâinilor curate. În ultimele 24 de ore în Moldova au fost confirmate 15 cazuri pozitive de Coronavirus. Astfel, numărul total de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 109.

Articole similare