Inspectoratul Naţional de Patrulare propune noi sancţiuni pentru vitezomani.

Şeful serviciului juridic al INP Veaceslav Sârbu a explicat într-o emisiune la Radio Sputnik Moldova că dacă proiectul va fi aprobat, conducătorii auto ar putea fi lipsiţi de permisul de conducere chiar de agentul de patrulare. Mai mult, pentru a-şi redobândi actul, şoferii vor trebui să mai susţină odată testul de cunoaştere a regulamentului circulaţiei rutiere, relatează publika.md

Potrivit modificărilor propuse la Codul contravenţional, dar şi la cel penal, "dacă automobilistul va încălca limita de viteză cu peste 40 de km/h, faţă de limita stabilită, adică de la 40 la 60, ai suspendat permisul pe 30 de zile, ai încălcat de la 60 la 80, ai 60 de zile de suspendare a permisului. Dacă pe parcursul anului repetat ai încălcat viteza de la 40 la 60, ai 6 luni de suspendare", a spus Sârbu. 

Reprezentantul INP a precizat că potrivit proiectul, permisul ar putea fi ridicat chiar de agentul de patrulare, "în momentul în care acesta a stopat o maşină, condusă cu viteză excesivă. Dacă persoana cere restituirea permisului după 30 de zile, se apropie la sediul Poliţiei şi susţine un test la regulamentul circulaţiei rutiere, dacă pică testul, i se prelungeşte tacit suspendarea cu 30 de zile. Adică de fiecare dată când va pica testul, nu i se va restitui permisul de conducere", a  mai adăugat Veaceslav Sârbu. 

Documentul urmează să fie supus dezbaterilor şi aprobat de Guvern. 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.