Componenta de granturi pentru ÎMM-uri a Proiectului Ameliorarea Competitivității (PAC II) a fost prelungită până la 30 iulie 2021.

O decizie în acest sens a fost luată de Banca Mondială, la solicitarea Ministerului Economiei și Infrastructurii, transmite jurnal.md.

Decizia a fost complementată de majorarea plafonului de co-finanțare până la suma 300 de mii de lei cu scopul asigurării accesului agenților economici din Moldova la finanțare din partea Proiectului pentru a-și lărgi exporturile.

Prin intermediul proiectului, peste 100 de întreprinderi beneficiare au mărit volumul afacerii și au creat circa 340 de noi locuri de muncă, și a generat în medie exporturi de peste 232 de mii de dolari. Până în prezent, au beneficiat de granturi un număr de peste 140 de întreprinderi în sumă de 0,9 milioane de dolari.

Cei mai mulți dintre beneficiarii PAC II sunt din sectorul agroalimentar și băuturi – 31%, din sectorul producere – 20%, textile – 14%, servicii – 14%, agricultură – 12%, IT și producerea componentelor electronice – 9%.

Ministerul Economiei și Infrastructurii încurajează agenții economici din Republica Moldova să aplice la programul de cofinanțare prin intermediul proiectului de Ameliorare a Competitivității în scopul întăririi competitivității de export și extinderii pe noi piețe de desfacere. Pentru informații adiționale, companiile interesate pot consulta pagina oficială a proiectului Uipac.md.

Sperăm că v-a plăcut știrea Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.mdContribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.