Efectivul Brigăzii III Infanterie Motorizată „Dacia” din Cahul a sărbătorit recent a 22-a aniversare de la fondarea unităţii.

Pe 28 februarie, cu începere de la ora 10:00 a demarat ceremonia de depunere a jurământului militar.

Tinerii, care câteva luni în urmă au fost recrutaţi în Armata Naţională, în prezenţa rudelor au jurat credinţă Republicii Moldova.

 „Pe parcursul primei luni în care au fost încorporaţi, tinerii soldaţi au trecut şi cursul iniţial de pregătire militară. Îs mulţumit de rezultatul care l-au arătat tinerii ostaşi la moment” a declarat pentru ziuadeazi.md, Oleg Guzu Comandantul Brigăzii III Infanterie Motorizată Dacia .

În această zi, credinţă patriei au jurat 162 militari.

„Astăzi fii noştri au jurat credinţă patriei şi poporului. Vreau să spun mulţumesc părinţilor pentru astfel de fii, sunt convinsă că vor fi demni de buneii si taţii lor” ne-a comunicat Olga Surjicova, Viceprimarul oraşului Cahul .

După amiază, în incinta Consiliului Raional Cahul, a avut loc festivitatea aniversară. Efectivul unităţii din Cahul a fost felicitat de reprezentanţii Administraţiei Publice Locale şi conducerea Brigăzii.

Cu diplome şi distincţii au fost decoraţi ofiţerii şi subofiţerii unităţii din partea conducerii Armatei Naţionale dar şi a Bisericii Ortodoxe.

Precizăm că Brigada III Infanterie Motorizată Dacia a fost fondată în anul 1992 prin decretul Preşedintelui Republicii Moldova.