Publică un anunț
piatasud.md

Business pe timp de criză: Afacerea cu flori a unei familii din s. Colibași // VIDEO

Business pe timp de criză: Afacerea cu flori a unei familii din s. Colibași // VIDEO

Familia tânără Ion și Ana Bodolica din satul Colibași raionul Cahul dezvoltă o afacere de creștere a florilor decorative.

Ion, după mai mulți ani lucrați peste hotare a revenit acasă, la Colibași și împreună cu soția au inițiat mica afacere. La început aveau doar un solar, apoi a mai construit 2 solare. Lucrează în 2, în fiecare an florile erau la mare căutare, le vindeau la piețele din satele apropiate, apoi a închiriat un pavilion mic în mun. Cahul.

„Când intri dimineața în seră îți dă plăcerea să lucrezi, e plăcut” ne spune Ion Bodolica.

Ana vine dintr-o familie de florari. A învățat de la părinți meseria, care îi mai ajută cu un sfat. Programul zilnici începe dimineața devreme și finisează seara târziu, căci florile au nevoie de îngrijire. Familia în permanență face schimb de experiență în creșterea florilor cu colegii din România. Ion ne-a spus că cei de acolo împart din șiretlicurile meseriei doar celor care nu activează în România.

Cu închiderea piețelor, și tinerii antreprenori au fost afectați. Florile care de obicei se vindeau până la Paște complet, acum au rămas în seră. Ei vând florile, la moment, de acasă. Ion spune că cele mai căutate sun florile multianuale, de terasă, de grădină.

„Noi am aplicat la un proiect și așteptăm rezultatul. Vrem să ne extindem această afacere, dar și să avem unde a le vinde” ne-a declarat Ana Bodolica. 

Articole similare