Remediile naturale ar fi luat viața unui tânăr de 16 ani din s. Tătărăști, raionul Cahul.

La 15.04.19, adolescentul s-a îmbolnăvit de scabie, iar bunica acestuia i-a aplicat suspenzie de benzilbenzoat pe tot corpul. La data de 16 aprilie, procedura a fost repetată, dar fiind adăugată suplimentar la suspenzia de benzilbenzoat o cantitate necunoscută a preparatului cu abreviatura PUFFS cu conținut de sulf (pucioasă).

Copilul a frecventat liceul la 15-16.04.2019, iar la 17 aprilie, orele 8:40 a fost de urgență spitalizat în stare gravă în secția terapie intensivă, spitalul raional Cahul. La ora 10:50, s-a constatat decesul.

Potrivit Cristinei Ciobanu, ofițer de presă al IP Cahul, pe cazul dat urmează a fi inițiat un proces penal în baza art. 149 CP RM Lipsirea de viaţă din imprudenţă.

Dacă suspecta va fi găsită vinovată riscă până la 3 ani de închisoare. La moment sunt efectuate acțiunile necesare pentru stabilirea detaliată a tuturor circumstanțe

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, printr-un comunicat, îndeamnă populația să nu recurgă la metode de autotratament, dar la primele simptome de boală să se adreseze imediat la medic, indiferent dacă este vorba de scabie, pediculoză, gripă sau alte infecții.

Totodată, cetățenii sunt atenționați că preparatele medicamentoase trebuie procurate doar din farmacii și strict la indicația medicului sau farmacistului. Este strict interzis prepararea și utilizarea substanțelor pregătite în condiții casnice.