Fundația „Solidarity Fund PL” anunță un nou program de granturi la care pot participa 14 localități din țară, inclusiv mun. Cahul.

Valoarea totală a programului este de 5 milioane lei, iar municipiul Cahul poate solicita un grant de până la 1,1 milioane lei.

Fondul Granturilor Mici (FGM) este un program al Reprezentanței Fundației „Solidarity Fund PL” în Republica Moldova, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Polish aid. Misiunea FGM este de a consolida dezvoltarea locală în Republica Moldova, prin cofinanțarea proiectelor de dezvoltare locală implementate de autoritățile publice locale în cooperare cu partenerii locali.

Ediția Revitalizare Urbană are ca obiectiv susținerea procesului de implementare a Programelor de Revitalizare Urbană ca instrumente de politici urbane – mijloc principal de stimulare a dezvoltări urbane durabile a zonelor orașului, inclusiv aspecte sociale, economice, de mediu, spațiale și culturale.

Ediția Revitalizare Urbană este organizată în cadrul proiectului „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională a Moldovei 2016-2020 în domeniul politicii urbane și de dezvoltare urbană”, implementat de Ministerul Investițiilor și Dezvoltării Economice al Republicii Polonia, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și Reprezentanța Fundației „Solidarity Fund PL” în Moldova.

Sunt eligibile să participe la apel primăriile următoarelor orașe, participante în cadrul proiectului Bălți, Briceni, Cahul, Căușeni, Ceadîr-Lunga, Cimișlia, Comrat, Edineț, Ialoveni, Ocnița, Orhei, Soroca, Strășeni, Ungheni.

Reamintim că Fundația „Solidarity Fund PL” a susținut financiar  reabilitarea Pieței Horelor din mun. Cahul.