La controlul trecerii frontierei de stat, un conațional a prezentat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de către autoritățile competente ale Federației Ruse, cu indici rezonabili de falsificare.

Incidentul a fost înregistrat de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Cahul.

În această dimineață, pe direcția ieșire din țară s-a prezentat un mijloc de transport de model Volkswagen Passat cu plăcuțele de înmatriculare lituaniene. Conducătorul auto de 27 de ani a oferit toate actele necesare pentru autorizarea trecerii frontierei de stat.


În timpul examinării documentelor, polițistul de frontieră a observat lipsa elementelor de protecție asupra permisului de conducere. Audiat, tânărul s-a eschivat de a comunica detalii despre cele depistate. Ulterior, acesta a decis să facă cale întoarsă, iar la volanul autoturismului s-a urcat un alt moldovean.

Ca urmare, actul a fost transmis pentru efectuarea expertizei tehnico-juridice, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud. Dacă se va adeveri vinovăția, bărbatul riscă o amendă în mărime de până la 15 mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani, conform art. 361, al.1 CP al RM.


Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.