Deputatul Sergiu Sîrbu a fost internat în spital după ce a fost bătut de activistul civic Pavel Grigoriciuc, fost membru al PCRM, imediat după ședința Parlamentului.

Potrivit zdg.md, deputatul PDM se află în stare gravă și a fost internat în spital.

Faptul încăierării este confirmat și de Pavel Grigoriciuc, care a povestit cazul într-o postare pe facebook: „După finisarea acțiunii (de protest n.r.) treceam pe lângă cafeneaua Penthous, care se află lângă clădirea cafenelei Guguță. În acest timp în „Penthous” intra deputatul PDM Sergiu Sîrbu, pe care l-am numit „trădător”. Eu sincer îl consider pe Sergiu Sîrbu trădător... Drept răspuns, Sîrbu, m-a insultat în public, în prezența oamenilor care erau la terasa cafenelei. Emoționat l-am lovit peste față ca să „îl aduc în simț” pe deputatul democrat”.

De asemenea, Pavel Grigoriciuc atenționează că după aceasta (lovitură cu palma peste față) Sergiu Sărbu a continuat să îl amenințe, iar din cafenea au mai ieșit câțiva deputați democrați care îl amenințau cu răfuiala.

„Aici conflictul s-a epuizat. Deputații au intrat în cafenea, eu am plecat” punctează Grigoriciuc în postarea pe facebook.

Cristina Gorea, purtătorul de cuvînt al Institutului de Medicină Urgentă, a declarat pentru Deschide.MD că deputatul Sârbu a fost adus la spital și este în proces de examinare. Conform informațiilor preliminare, acesta s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral închis, comoţie cerebrală, iar starea sa de sănătate la moment este de gravitate medie.