Recent, în incinta centrului, a avut loc deschiderea „taberei de vară” pentru copii din Cahul.

Copii care au participat la deschidere ne-au comunicat că sunt implicaţi în tot felul de activităţi şi le este foarte vesel şi distractiv.

„Este o vârstă foarte activă şi nu îi putem lăsa singuri acasă, este foarte important pentru părinţi că avem posibilitatea să lucrăm, să nu întrerupem serviciul pentru că copilaşii au posibilitatea de a se distra dar şi sunt sub supraveghere” ne-a declarat Oleg Creciun, unul dintre părinţii care a venit cu copilul la Centru.

Totodată, acesta a mai adăugat: „Este foarte binevenită idea acestui Centru şi, aş vrea să lansez un apel ca astfel de centre sa fie cânt mai multe şi câţi mai mulţi copii să beneficieze de serviciul dat”.

Centrul „Mioriţa”, pentru copii, are un program până la ora 13:00 şi cei care doresc să îşi înscrie micuţii o pot face zilnic adresându-se la administraţie.

„Se adresează părinţii cu rugămintea de a înscrie copii pentru perioada de vară în Centrul.  Lucrăm de o săptămână, părinţii sunt foarte mulţumiţi şi doresc ca noi să lucrăm şi în luna iulie. Colectivul Centrului este gata sa dea o mână de ajutor părinţilor care nu au unde lăsa copii în timpul zilei” ne-a declarat Tatiana Ravenco, directorul Centrului „Mioriţa”.

Centrul de Creaţie a Copiilor „Mioriţa” este una dintre puţinele instituţii de stat, care prestează servicii de instruire specifice: cercuri de dans, hand made, muzică ş.a., în special pentru copii din familii social vulnerabile.

Specificul Centrului este de a presta sericii gratis pentru copii din oraş fiind finanţaţi din bugetul oraşului Cahul.