În scopul prevenirii utilizării produselor neconforme în alimentația copiilor, Direcția Teritoriala Cahul (cu raza de acoperire Vulcănești), a desfășurat un seminar de instruire.

Tematica seminarului a fost:  “Instrucțiuni privind organizarea alimentației în blocurile alimentare la instituțiile de învățământ general”. Seminarul a fost desfăşurat concomitent în Cahul, în  sala de şedinţe  a Consiliului Raional Cahul , şi în Vulcăneşti în sala de şedinţe din cadrul direcţiei.  Pentru instruire au fost invitaţi  responsabilii de organizarea alimentației copiilor din toate unitățile de învățământ, au dat curs invitaţiei peste 141 de persone

Principalele subiecte discutate în cadrul şedinţei au fost următoarele:

  1. Respectarea conditiilor de transportare a produselor alimentare.
  2. Actele de insotire si marcarea corespunzatoare a produselor alimentare.
  3. Examenul vizual (organoleptica)la etapa receptionarii produselor alimentare.
  4. Conditiile de pastararea produselor/ regim de temperatura , umeditate s.a
  5. Respectarea normelor de igiena in procesul manipularii si prepararii produselor/bucatelor pentru consum.
  6. Respectarea procedurii și a normelor din domeniul alimentar la toate etapele de preparare a bucatelor pentru consum, conform fiselor tehnologice aprobate.
  7. Procedura de returnare a produselor neconforme sau suspecte (documentarea oficiala a cazurilor).

O atenţie deosebită a fost acordată modului de recepţionare a peştelui congelat dar mai ales la identificarea şi autenticitatea datelor din factura fiscală, a certificatului sanitar-veterinar şi a datelor indicate pe eticheta produsului.


<


Recomandarile specialiștilor au fost de a respecta  legislatia din domeniul alimentar pentru respectarea procesului de alimentatie în școli și gradinite, a cerintelor generale si specifice de igienă a produselor alimentare întru  prevenirea intoxicatiilor alimentare.

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.