Publică un anunț
piatasud.md

Candidat Socialist: Parlamentul nou va fi fără Partidul Democrat

Candidat Socialist: Parlamentul nou va fi fără Partidul Democrat

Declarațiile au fost făcute de către Evgheni Osadcenco, candidatul PSRM pe circumscripția nr. 43 Cahul, în cadrul dezbaterilor electorale la care au mai participat 2 candidați.

„Programul electoral și platforma PSRM presupun:  statalitatea Republicii Moldova, stat prezidențial, restabilirea relațiilor cu Federația Rusa, pace, regim constituțional , nu corupției și reformarea pensiilor. Avem în program puncte ce vizează asigurarea cu apeduct și canalizare în fiecare casă, protecția mediului, servici comunale accesibile pentru toți și vom introduce facilități pentru anumite pături sociale: pensionari, persoane social – vulnerabile, familii cu mulți copii” a declarat domnul Osadcenco.

Totodată, acesta s-a referit și la viziunile partidului asupra politicii externe a țării și anume privind relațiile cu România: „Nu este rău doar că am accentuat că noi, PSRM, nu suntem împotriva relațiilor cu Europa, noi suntem pentru relațiile bune și cu Federația Rusa și cu Ucraina și cu țările din Uniunea Europeană”. 

Întrebat de moderator care va fi prima inițiativă legislativă pe care o va propune în noul parlament, domnul Osadcenco a punctat că va pleda din start pentru schimbarea formei de guvernământ din republică parlamentară în Republică Prezidențială. 

„Avem mulți stăpâni, fiecare trage la sine și cere facilități. Când este doar o persoană (președinte n.r.) se poate de solicitat de la aceasta, și după 4 ani se poate de întrebat ce a făcut, cum a ajutat cetățenii Republicii Moldova” a menționat Evgheni Osadcenco. 

La întrebarea contracandidatului din partea PP „Partidul Nostru” Sergiu Rența dacă o dată ajunși în parlament, inițiativele legislative parvenite din partea PDM vor fi votate de către acesta, precum le votează fracțiunea din consiliul municipal Cahul și care e garanția că nu o să se vândă, Evgheni Osadcenco a declarat: „Cred că Parlamentul nou va fi fără Partidul Democrat. Poporul, în anii aceștia de guvernare a văzut ce se petrece și suntem noi deștepți și trebuie să facem alegerea corectă. Toate legile care o să parvină în Parlament de la o altă fracțiune și sunt pentru popor – vor fi susținute”. 

La această rundă de dezbateri au fost invitați Evgheni Osadcenco, candidatul PSRM, Sergiu Rența, candidatul PP PN, Oleg Creciun, candidatul PDM și Ion Groza, candidat independent. 

Dezbaterile electorale sunt organizate de redacția Ziuadeazi.md în parteneriat cu Asociația Presei Independente (API).

Responsabilitatea pentru organizarea și desfășurarea dezbaterilor revine în totalitate redacției.

Articole similare