Astăzi, polițiști din Cahul au aplicat amenzi pentru 2 agenți economici care au încălcat dispozițiile Comisiei Naționale Situații Excepționale.

Potrivit Comisarului-Șef Andrei Sîrbu, Șef al IP Cahul, agenții economici nu s-au conformat dispoziției dispozițiile Comisiei Naționale Situații Excepționale care îi obligă să comercializeze doar produse petroliere.

„Se interzice prestarea serviciilor de alimentație publică în unitățile de comercializare a produselor petroliere” se spune în Dispoziția nr. 3 a CNSE.

Totodată, domnul Sîrbu ne-a comunicat că până astăzi au fost sancționate 6 persoane care au încălcat regimul de carantină și autoizolare.


Persoanele fizice s-au ales cu amenzi de circa 22 mii lei, iar cele juridice cu amenzi de circa 75 mii lei.

Precizăm că prin Dispoziția nr. 3 a CNSE a fost interzis persoanelor în vârstă de peste 63 ani, începând cu data de 25 martie 2020, aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringent

De asemenea, primul ministru a declarat că pentru asigurarea ordinii publice vor fi antrenați militarii Armatei Naționale. Un ordin în acest sens a fost deja semnat de către președintele țării, Igor Dodon.


– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.