În cele nouă luni ale acestui an, polițiștii de patrulare au depistat 3.751 de șoferi care conduceau în stare de ebrietate – cât numărul de locuitori ai unui oraş!


Pentru comparaţie, în baza datelor Biroului Naţional de Statistică, în 2017, oraşul Cantemir era considerat centrul raional cu cel mai mic număr al populaţiei – 3.429, anunță autoblog.md

Iresponsabilitatea, indiferența și ignorarea legii de către cei care pun cetățenii în pericol a făcut ca pe traseele din țară să-și piardă viața 30 de persoane, iar 134 au rămas cu sechele pe viață, în cele 117 accidente comise de șoferi băuți.

Campaniile de informare, operațiunile și sancțiunile aplicate de poliție sunt ignorate de către conducătorii auto, care în fiecare secundă pun în pericol securitatea traficului rutier.

„Poate este timpul să învățăm din greșelile altora; să nu mai privim indiferent cum vecinul urcă beat în mașină și pleacă; să reproșăm vânzătoarei de la barul din localitate, care toarnă pahar după pahar unui sătean venit cu mașina; să nu mai urcăm în mașina rudelor și a prietenilor, dacă au de gând să conducă sub influența alcoolului.

Oamenii nevinovați își pierd viața din cauza moftului cuiva și asta este inadmisibil”, anunță INP într-un comunicat.

Inspectoratul Național de Patrulare nu tolerează conducerea în stare de ebrietate și va întreprinde în continuare măsuri pentru depistarea și pedepsirea șoferilor potențiali infractori.

Anterior, de Ziua mondială fără alcool, Inspectoratul General de Poliţie a anunţat şi câte cazuri de contravenţii şi infracţiuni au avut loc în aceeaşi perioadă cu implicarea şoferilor în stare de ebrietate la volan.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.