Cea mai puternică afacere antreprenorială din România, retailerul de bricolaj, compania Dedeman, a devenit acţionară la Vinăria Purcari, după ce a procurat 5% din acțiunile acesteia.

Pentru pachetul de acțiuni Dedeman a achitat  aproximativ 23 de milioane de lei româneşti, circa 4,8 milioane euro, potrivit datelor prezentate de Bursa de Valori de la Bucureşti.

Listată la Bursă acum 2 ani, Vinăria Purcari și-a majorat veniturile în 2019 cu 18,42%. Activele totale ale companiei erau la data de 31 decembrie de aproape 355 de milioane de lei.


Cei doi antreprenori au reușit să facă din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, cu o cifră de afaceri de aproape 1,4 miliarde de euro pe an. Anterior, ei au încercat să intre pe piaţa moldovenească şi să construiască un centru comercial în Chişinău, dar proiectul nu a trecut aprobările în Consiliul Municipal Chişinău.

Sursa: agrobiznes.md

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.