La 7 noiembrie, Comisia Electorală centrală a convocat ședința de constituire a Consiliului raional Cahul.

Acesta se va desfășura luni, 18 noiembrie, cu începere de la ora 13:00, în incinta Consiliului. În conformitatea cu art. 13 alin. (31) din Legea nr. 436/2006 privind administraţia publică locală, ordinea de zi a ședinței este strict specificată.

Astfel, la şedinţa de constituire se dezbat doar chestiunile incluse pe ordinea de zi referitoare la:

a) aducerea la cunoştinţă a hotărârii privind atribuirea mandatelor de consilier şi înmânarea legitimaţiilor de consilier de către reprezentantul consiliului electoral de circumscripţie sau al Comisiei Electorale Centrale;

b) iniţierea constituirii fracţiunilor, a alianţelor, a blocurilor;

c) iniţierea constituirii comisiilor consultative de specialitate.

Totodată,  lucrările şedinţei de constituire sunt conduse de cel mai în vârstă consilier dintre cei prezenţi la şedinţă, asistat de unul sau 2 dintre cei mai tineri consilieri dintre cei prezenţi.

Reamintim că urma votului locuitorilor raionului Cahul în cadrul alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019, în Consiliul raional Cahul au acces partide politice și blocuri electorale: Blocul Electoral „ACUM Platforma Da și PAS” – 13 mandate; Partidul Socialiștilor  - 10 mandate;  Partidul Democrat – 8 mandate; Partidul Comuniștilor, Partidul Liberal Democrat, Partidul ȘOR și Partidul Nostru câte un mandat de consilier raional.

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.