După ce au activat în perioada stării de urgență în regim special și doar pentru pacienții cu dureri acute, de astăzi, Centrul Stomatologic raional Cahul activează în regim normal.


Despre acesta s-a anunțat pe pagina de facebook a instituției. Medici stomatologi lucrează în regim de maximă precauție, fiind echipați corespunzător cu viziere și mănuși de protecție.

Solicitat telefonic, Sergiu Radu, directorul Centrului Stomatologic raional Cahul, ne-a declarat că astăzi la serviciu au ieșit 9 medici alții 4 fiind în concedii. Până la amiază, de serviciile clinicii au beneficiat circa 50 de persoane.

În perioada stării de urgență, zilnic, la Centrul Stomatologic Raional Cahul erau deserviți circa 20 persoane cu dureri acute.


Potrivit domnului Radu, numărul pacienților urmează să crească în următoarele zile și precizează că accesul pacienților în clinica stomatologică este permis doar în măști și bahile.


– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.