Întreprinderile micro și mici din raionul Cahul au posibilitatea de a participa în cadrul Parteneriatului Local de Ocupare (LEP) din Raionul Cahul având posibilitatea de a atrage fonduri și subvenții pentru angajați.

Circa 50 de întreprinderi urmează să beneficieze de împrumuturi preferențiale de până la 5 mii USD, dar și instruire și consultanță antreprenorială pentru a-și extinde afacerile într-o perioadă de 6 luni. 

De asemenea, întreprinderile participante la program vor putea accesa peste 11 mii lei subvenții pentru angajarea în câmpul muncii și instruirea la locul de muncă a persoanelor cu statut de șomer, cu calificare joasă și care provin din grupuri sociale vulnerabile, înregistrate la AOFM Cahul.

Oferta este limitată, iar antreprenorii urmează să se înregistreze în program prin intermediul poștei electronice: faguras@aei.md sau la numărul de telefon 067560217, Larisa Coteț până pe 11 august, ora 23:59.  

Pe parcursul perioadei de instruire, fiecare întreprindere beneficiară va elabora câte un plan de afacere. O comise de evaluare va selecta cele mai bune 15 planuri de afaceri care vor fi transferate în etapa următoare a Acțiunii.

În baza planurilor de afacere vor fi acordate împrumuturi unice de până la 5 mii USD celor 15 întreprinderi selectate. Împrumuturile vor fi combinate cu o componenta de subvenție, condiționată de angajarea și instruirea la locul de muncă a persoanelor cu statut de șomer, cu calificare joasă și care provin din grupuri sociale vulnerabile, înregistrate la STO Cahul.

Modul de implicare a întreprinderilor micro și mici este acțiunea 1 a proiectului: „Generarea de locuri de muncă prin accesul la oportunități de finanțare pentru antreprenorii micro și mici”, implementată de către Asociația de Economii și Împrumut (AEÎ) "Făguraș Vadul lui Isac".

Acțiunea este implementată în cadrul Parteneriatului Local de Ocupare (LEP) din raionul Cahul, lansat grație suportului financiar al Organizației Internaționale a Muncii prin proiectul "Promovarea ocupării tinerilor".