Publică un anunț
piatasud.md

Cinematograful din Cahul va fi demolat!

Cinematograful din Cahul va fi demolat!

La data de 23 februarie, în cadrul ședinței Consiliului Urbanistic municipal au fost discutate mai multe subiecte, printre care și proiectarea și construcția imobilului comercial cu demolarea clădirii fostului cinematograf „Patria” din centrul orașului.

Clădirea cinematografului din Cahul de mai mulți ani este în stare avariată, iar proprietarii actuali, un lanț național de supermarketuri, de mai multe ori au solicitat de la Consiliul municipal autorizarea lucrărilor de  demolare a edificiului și proiectarea și construcția unui nou obiectiv.

La acel moment, cererea antreprenorului a fost respinsă pe motiv că la privatizarea edificiului era prevăzută destinația cădirii – cinematograf, ori această destinație urmează a fi păstrată indiferent de proprietar.

Solicitat telefonic, Gheorghe Tabuncic, consilier municipal și membru al consiliului urbanistic ne-a confirmat că edificiul fostului cinematograf patria urmează să fie demolat, antreprenorul venind cu un proiect care corespunde stilisticii arhitecturale a centrului orașului Cahul. Totodată, domnul Tabuncic a menționat că o dată cu demararea proiectului dat, antreprenorul va crea adăugător circa 60 de locuri de parcare.

Decizia finală de autorizare a proiectării și construcției noului edificiu urmează să fie adoptată de Consiliul municipal Cahul.

Totodată, în cadrul ședinței a fost analizată posibilitatea de a reamplasa bustul lui Bogdan Petriceicu Hașdeu din preajma Palatului Culturii în apropierea edificiului teatrului nou, care este în construcție. Totodată, bustul lui A. Suvorov din scuarul Școlii sportive să fie reamplasat în zona parcului central.

De asemenea, un alt proiect discutat a fost proiectarea și construcția blocului administrativ cu sală de expoziție și depozit de fonduri a Muzeului Ținutului Cahul, cu demolarea blocului actual.

Articole similare