Publică un anunț
piatasud.md

Ciubaciuc Roman: „Dacă alegerile vor fi desfășurate corect și fără falsificări – va fi aleasă o nouă putere”

Ciubaciuc Roman: „Dacă alegerile vor fi desfășurate corect și fără falsificări – va fi aleasă o nouă putere”

Declarațiile au fost făcute de către candidatul din partea PP Partidul Nostru pe CEU nr. 42 Cantemir, în cadrul dezbaterilor electorale organizate de redacția ziuadeazi.md.

„Anii de independență au devenit o perioadă a degradării socio-economice a țării noastre. Cu părere de rău a parte bună din populație, în special tinerii au plecat peste hotare. Dacă alegerile din 24 februarie vor fi desfășurate corect și fără falsificări, noi credem că va fi aleasă o nouă putere, putere care se va gândi la necesitățile oamenilor și la popor. În primul rând ne bazăm pe faptul că statul moldovenesc trebuie să-și asume un rol principal în dezvoltarea economică a țării. Anual din bugetul țării trebuie să fie alocate niște sume pentru infrastructură și dezvoltarea economică a țării. Trebuie să fie implementate mai multe proiecte pentru a dezvolta și a deschide afaceri noi. Noi nu vorbim despre faptul că trebuie să ne dezicem de investiții de peste hotare” a declarat domnul Ciubaciuc.

Totodată, candidatul Partidului Nostru a menționat că dezvoltarea economică este posibilă în orice situație, chiar și în situația de stagnare cu care se confruntă la moment țara. 

„Eu cred că totuși mai sunt oameni care vor să deschidă afaceri noi, au posibilități, au gândire corectă și doar așteaptă timpul în care vor deschide sau promova businessul lor. Nu e secret că orice economie e dezvoltată acolo unde e dezvoltată industria ” a declarat domnul Ciubaciuc Roman.

La întrebarea moderatorului cum va facilita dezvoltarea raioanelor Cahul și Cantemir în cazul în care va deveni deputat, domnul Ciubaciuc susține: „Sunt de părerea că dezvoltarea locală trebuie să pornească de jos. Consider că dezvoltarea trebuie să fie în mâinile administrației publice locale de nivelul întâi. Noi trebuie să creăm o bază legislativă care va permite satelor și orașelor ca să hotărască singuri în ce direcție se vor dezvolta, ce posibilități au. Nu este secret că avem localități care sunt dezvoltate diferit. Cred că nu există nici o localitate din circumscripția noastră care nu are case părăsite, care nu are bunuri imobile care la moment nu sunt folosite, dar trebuie de dat posibilitate de a atrage investiții”.

Precizăm că la dezbaterea dată au fost invitați: Roman Ciubaciuc – reprezentantul PP PN, Elena Damașcan  – din partea partidului PL, Nicolae Botgros – candidat independent și Iurie Crăciuneac – candidat independent. 

Răspuns invitației au dat doi candidați pe circumscripția nr 42 Cantemir: Roman Ciubaciuc – reprezentant al PP PN și Iurie Crăciuneac  – candidat independent.

Dezbaterile electorale sunt organizate de redacția ziuadeazi.md în parteneriat cu Asociația Presei Independente (API).

Responsabilitatea pentru organizarea și desfășurarea dezbaterilor revine în totalitate redacției.

Articole similare