Publică un anunț
piatasud.md

Consiliul municipal preconizează să lichideze CSF „Virginia”

Consiliul municipal preconizează să lichideze CSF „Virginia”

Un proiect de decizie în acest sens a fost dezbătut la comisia de specialitate care a avut loc ieri, 25 septembrie, și urmează a fi discutat în consiliu.

Proiectele de decizii, 2 la număr,  prevăd lichidarea Întreprinderii Municipale „Centrul Sănătății Femeii Virginia”, transmiterea patrimoniului acesteia, inclusiv a clădirii din centrul orașului către Spitalul Raional Cahul, pentru continuarea activității de bază. Proiectele au fost înaintate consiliului în baza unui demers al primarului orașului.

Membrii comisiei au stabilit că urmează să fie discutat mai pe larg acest subiect cu administrația spitalului și a întreprinderii municipale, pentru a fi siguri că personalul medical a acesteia va fi reangajat în cadrul Spitalului Raional Cahul.

Totodată, unii consilieri au menționat că pe acest subiect ar fi benefic organizarea audierilor publice, iar sintagma „lichidare” să fie înlocuită cu „fuzionare”, astfel ca angajații să fie siguri de faptul că vor fi reangajați în cadrul IMSP Spitalul Raional Cahul.

Precizăm că CSF „Virginia” a fost fondată la începutul anilor 90, având forma organizatorico-juridică de Întreprindere municipală și prestează servicii medicale în domeniul sănătății femeii.

Articole similare