Potrivit cahul.md, Consiliul raional Cahul a demarat procedura de audieri publice a 5 proiecte de decizii care urmează să fie propuse spre aprobare la următoarea ședință.

Astfel, Consiliul Raional Cahul  iniţiază consultarea publică a proiectului de decizie „Cu privire la transmiterea unor bunuri”. Proiectul de decizie prevede transmiterea către APL Cucoara a 40 plăcuțe de compozit și a 52 metri de țeavă metalică.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate pînă pe data de 27 februarie 2020, în adresa șefului Serviciului tineret și sport, Alexandru Popov, pe adresa electronică: popovsandu@gmail.com, la numărul de telefon (0299) 31424 sau pe adresa: Consiliul Raional Cahul, mun. Cahul, Piața Independenței 2.

Un alt proiect de decizie supus consultărilor publice vizează  încorporarea în serviciul militar în termen, serviciul militar cu termen redus şi serviciul civil a recruţilor din raionul Cahul în primăvara anului 2020.


Potrivit proiectului de decizie, în primăvara anului curent urmează să fie examinați 432 de recruți pentru a fi selectați pentru încorporare, se stabilește componența nominală a comisie medicale de examinare a potențialilor recruți, dar și se ia act de informația oferită de Centrul Militar Cahul, privind încorporarea recruților din Toamna acestui an. Astfel, sarcina de 53 de recruți încorporați din raionul Cahul a fost îndeplinită.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate pînă pe data de 27 februarie 2020, în adresa secretarului Consiliului Raional Cahul, Cornelia Prepeliță, pe adresa electronică: secretar@cahul.md, la numărul de telefon (0299) 31405 sau pe adresa: Consiliul Raional Cahul, mun. Cahul, Piața Independenței 2. 

Consiliul Raional Cahul  iniţiază consultarea publică și a proiectului de decizie „ Cu privire la aprobarea Regulamentului cu privire la modul și condițiile de selectare a beneficiarilor și distribuirea locuințelor pentru păturile sociale/economic vulnerabile din raionul Cahul”.

Elaborarea şi adoptarea proiectului de decizie va constitui drept bază pentru inițierea procesului de recepționare a cererilor potențialilor beneficiari de locuințe sociale și va reglementa procedura de selectare și atribuire a apartamentelor sociale.
Prevederile de bază ale proiectului țin de:

Criteriile de eligibilitate şi metoda de depunere a cererii de solicitare a locuinţei sociale;

Modul de examinare a cererilor şi repartizarea locuinţelor sociale;

Finanţarea și organizarea construcţiei locuinţelor sociale;

Modul de repartizare a locuinţelor sociale;

Exploatarea locuinţelor sociale.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate până pe data de 22 februarie 2020, în adresa dnei Golub Victoria – șef adjunct Direcția Construcții, drumuri și dezvoltare teritorială, pe adresa electronică: sectiaproiecte@gmail.com, la numărul de telefon 0299 31 4 31, sau pe adresa: mun. Cahul, Piața Independenței 2, etaj IV, birou 407.

Ultimul proiect supus consultărilor publice vizează proiectul de decizie „ Cu privire la asigurarea transparenţei în procesul decizional în cadrul Consiliului Raional Cahul”.

Elaborarea şi adoptarea proiectului de decizie este  determinată de necesitatea actualizării procedurilor interne referitoare la transparenţa în procesul decizional, având în vedere și recomandările Consiliului Raional pentru Participare. Prevederile de bază ale proiectului țin de procedurile de organizare a consultărilor publice şi stabilirea atribuţiilor subdiviziunilor structurale ale Consiliului Raional Cahul în procesul consultărilor publice.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate până pe data de 22 februarie 2020, în adresa secretarului Consiliului Raional Cahul, Cornelia Prepeliță, pe adresa electronică: secretar@cahul.md, la numărul de telefon (0299) 31405 sau pe adresa: Consiliul Raional Cahul, mun. Cahul, Piața Independenței 2.

Toate proiectele de decizii supuse consultărilor publice pot fi examinate pe site-ul Consiliului Raional Cahul – cahul.md, la secțiunea „Transparența decizională”.


Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.