Publică un anunț
piatasud.md

COVID-19: Situația de la SR Cahul în regim real. Cinci cazuri confirmate – 20 cazuri suspecte

COVID-19: Situația de la SR Cahul în regim real. Cinci cazuri confirmate – 20 cazuri suspecte

Spitalul raional Cahul a lansat evidența online a situației epidemiologice, cazuri confirmate, suspecte, cazuri tratate etc.

Datele vor fi actualizate zilnic pe platforma creată. Actualmente, bilanțul zilei de ieri este: 20 cazuri suspecte și 5 cazuri confirmate. Pacienții sunt internați în Secția boli infecțioase a SR Cahul.

Precizăm că Spitalul raional Cahul a început de pe 1 aprilie, internarea persoanelor cu suspiciuni de infectare cu COVID-19.

Potrivit domnului Vladimir Calmîc, președintelui interimar al Comisiei Situații Excepționale raionale Cahul, personalul medical a secției specializate vor fi cazați în incinta Sanatoriului „Nufărul Alb” din Cahul, pentru a nu supune riscului infectării familiile.

De asemenea, Consiliul raional Cahul va asigura transportul personalului medical la locul de muncă, iar Primăria Cahul va asigura cheltuielile de transport pentru angajații Centrului de Sănătate Cahul.

În cazul în care, numărul persoanelor suspecte de infectare va fi în creștere, comisia a solicitat de la Comisia Națională Situații Excepțională permisiunea de a utiliza încăperile Sanatoriului Nufărul Alb în calitate de centru de triaj, unde vor fi cazate persoanele suspecte de infectare.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, în raionul Cahul sunt atestate 23 de cazuri de infectare. Ieri, încă un pacient originar din Cahul a fost externat.

Articole similare