O expoziţie de covoare găzduieşte Muzeul Ţinutului Natal din municipiul Cahul, unde sunt expuse zece covoare ţesute, din colecţia muzeului, adunată pe parcursul mai multor ani.


Expoziţia este organizată în contextul marcării celor trei ani de la includerea tehnicilor tradiţionale de realizare a scoarţei în Republica Moldova şi România pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii.

„Sunt covoare ţesute aici în sudul ţării, achiziţionate prin donaţii, sunt ţesute din lână, bumbac, cânepă. Acestea au fost utilizate la termoizolarea pereţilor, căptuşirea pereţilor sau erau pentru mobilier, laiţă, lada de zestre sau se mai punea şi la cununie sub picioarele tinerilor însurăţei”, a declarat directoarea muzeului, Marina Prepeliţă.

Prin această expoziţie, administraţia muzeului vrea să valorifice aceste obiecte preţioase din patrimoniu. Colectarea covoarelor continuă, dar doritori de a dona muzeului covoare sunt tot mai puţini.

Expoziţia de covoare poate fi văzută la Muzeul Ţinutului Natal din Cahul până pe 14 ianuarie.

Sursa: trm.md


Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.