De doi ani și jumătate, dosarul lui Ilan Șor nu s-a mișcat din loc la Curtea de Apel Cahul, ședinţa de judecată programată pentru azi, 21 februarie 2020, a fost amânată, din nou.

Completul de judecată a motivat această amânare prin faptul că dosarul nu a parvenit de la expertiză, transmite unimedia.info

„Ședința amânată, dat fiind faputul că dosarul nu a parvenit de la expertiză, ședința de judecată se amână pentru data de 19.03.2020, la ora 11:30”, se arată în rezultatul ședinței.

Aceasta este cea de-a 23-a oară când judecătoarea Nina Veleva amână ședințele de judecată în dosarul de spălare de bani și escrocherie, în care este vizat fostul primar al Orheiului.

Următoarea ședință de judecată este programată pentru data de 19 martie 2020, ora 11:30.Amintim că aproape jumătate de an, dosarul lui Ilan Șor s-a aflat în blocaj la Judecătoria Buiucani, din motivă că nu avea cine să traducă sentința motivată.

Ulterior, la data de 15 ianuarie 2018, dosarul lui Șor a ajuns pe masa instanței de apel Chișinău. Acolo însă majoritatea judecătorilor au refuzat să examineze dosarul Șor din diferite motive. Inițial, magistrații Xenofon Ulianovschi și Silvia Vrabii au fost cei care au refuzat să examineze dosarul Șor. Mai apoi și Igor Mânăscurtă și Oxana Robu au refuzat să examineze dosarul Șor, motivând că au în gestiune dosarul de escrocherie şi spălare de bani în privința lui Veaceslav Platon în care Ilan Șor are statut de martor al acuzării.

În februarie 2018, a fost luată decizia ca dosarul lui Șor să fie strămutat de la Curtea de Apel din capitală la cea din Cahul, după ce doi judecători de la Curtea de Apel au depus cereri de autorecuzare, după ce și magistrații Xenofon Ulianovschi și Silvia Vrabii au refuzat să examineze dosarul.

După decizia din data de 28 iulie curent a Curții de Apel Cahul, privind mandatul de arest emis pe numele lui Șor și darea sa în căutare națională, deputatul a avut câteva apariții live pe pagina sa de Facebook. Potrivit informațiilor din spațiul public, fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc și deputatul Ilan Șor, au trecut froniera ilegal. Cei doi au părăsit granițele Republicii Moldova fie prin regiunea transnistreană, care nu este controlată de autoritățile moldovenești, fie prin Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) contrar legii.Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.