Publică un anunț
piatasud.md

Curtea de Apel Cahul, acuzată că a organizat ședință de judecată în dosarul Șor pe timp de pandemie

Curtea de Apel Cahul, acuzată că a organizat ședință de judecată în dosarul Șor pe timp de pandemie

Curtea de Apel Cahul a încălcat dispozițiile unei hotărâri a Comisiei pentru Situații Excepționale.

Deși în Republica Moldova a fost decretată stare de urgență, Curtea de Apel Cahul a încălcat dispozițiile unei hotărâri a Comisiei pentru Situații Excepționale, care cere suspendarea proceselor penale pe durata situației de stare de urgență în R. Moldova în legătură cu răspândirea coronavirusului, transmite deschide.md 

Magistrații au dispus joi, 19 martie, organizarea unei ședințe de judecată în dosarul liderului Partidului Politic „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, chiar dacă avocatul acestuia a argumentat necesitatea amânării, transmite un comunicat al formațiunii.

În comunicat se mai menționează că „instanța a insistat pe organizarea ședinței, în pofida argumentelor apărării și în pofida faptului că nu existau informații noi pentru a fi examinate, care explică faptul că excesul de zel a magistraților este cauzat de presiunile politice”.

Avocatul lui Șor, Iulian Balan a mers la ședință și a cerut să fie anulată în conformitate cu hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale și și-a motivat cererea prin faptul că își face griji pentru sănătatea sa. 

Potrivit reprezentanților PP „ȘOR” ședința anunțată de completul de judecată ar fi avut loc cu încălcarea hotărârii Comisiei pentru Situații Excepționale, semnate de Ion Chicu, care prevede că procesele penale aflate în curs pe rolul instanțelor de judecată, indiferent de etapa de examinare, se suspendă de drept pe durata stării de urgență, cu anumite excepții.

În comunicat se mai menționează că „cazul respectiv, pentru care nici până acum nu sunt pregătite actele necesare, nu face parte din cele excepționale. Cu toate acestea, Curtea de Apel Cahul a organizat ședința, încălcând astfel abuziv hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale”.

Articole similare