Modificările la Codul Penal au intrat in vigoare în luna februarie a.c. iar cei care vor fi găsiţi vinovaţi de corupere pasivă riscă până la 6 ani de închisoare ori amendă de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale.

Despre aceasta ne-a informat Ion Roşca, Şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie Cahul în cadrul emisiunii „inDIRECT” din 6 iunie a.c.

Domnul Locotenent Colonel a menţionat că acest mesaj este promovat în cadrul unei campanii naţionale de prevenire a corupţiei.  

„Mesajele acestea sunt în toate Inspectoratele de politie, în toate Sectoarele de politie, sunt încleiate pe autoturismele de serviciu a Inspectoratului Naţional de Patrulare. Acestea duc la ceea că populaţia să se sensibilizeze că e inutil să ofere mită” a precizat domnul Roşca.

Totodată, Şeful adjunct al Inspectoratului de Poliţie Cahul a menţionat că zilnic se lucrează cu angajaţii IP Cahul însă conducerea inspectoratului nu poate urmări in permanenţă fiecare angajat.  

„Acest viciu trebuie stârpit din cauza ca nu ne face faţă şi ştirbeşte imaginea organelor afacerilor interne în faţa societăţii. Fiecare colaborator trebuie să realizeze că este o chestie foarte negativă care acţionează asupra sa negativ, asupra  întregului efectiv a IP şi aşa chestii nu trebuie să persiste, trebuie să se uite despre faptul că să ceară sau să primească mită” a mai adăugat domnul Ion Roşca.

Precizăm că emisiunea inDIRECT a avut tema „Fenomenul corupţiei în cadrul sistemului afacerilor interne”. Aceasta a fost transmisă LIVE pe www.ziuadeazi.md vineri, 6 iunie, cu începere de la ora 19:19.

Articolul dat a fost elaborate în cadrul Proiectului „Prevenirea creşterii nivelului corupţiei în or. Cahul” care este implementat de AO AXIS cu suportul financiar al Fondului Naţiunilor Unite pentru Democraţie prin intermediul Fundaţiei Est-Europene.