Publică un anunț
piatasud.md

De la 1 martie, intră în vigoare noile tarife pentru serviciile comunale

De la 1 martie, intră în vigoare noile tarife pentru serviciile comunale
© ???????????????????

Decizia de a ajusta tarifele pentru serviciile comunale a fost adoptată de Consiliul orășenesc Cahul în ședința din 23 februarie.

Astfel, de la 1 martie, intră în vigoare noile tarife pentru deservirea și întreținerea spațiului locativ și a sistemelor interne de apeduct și canalizare. Aleșii locali au modificat prețul pentru 6 servicii prestate de către Întreprinderea Municipală Gospodăria Comunal – Locativă Cahul, taxa fiind calculată la un metru pătrat suprafața locuinței, după cum urmează:

Deservirea fondului locativ de către electricieni – 0,04 lei; Deservirea fondului locativ de către meșteri, dispeceri – 0,16 lei ; Întreținerea autotransportului – 0.08 lei; Deservirea și reparația curentă a sistemelor interne de apeduct și canalizare – 0,32 lei; Reparația curentă a scărilor, ușilor și geamurilor din subsoluri – 0,17 lei; deservirea de către măturători – 0,43 lei.

Tariful total pentru serviciile comunale va fi de 1,20 lei la metru pătrat, înlocuind tariful adoptat încă în anul 2010 – 0,45 lei la metru pătrat. 

Astfel, proprietarii unui apartament cu suprafața de 50 m2 dacă până acum achitau 20 lei servicii comunale, de la 1 martie vor achita 60 lei. 

Decizia de a ajusta tarifele a fost adoptată cu majoritatea voturilor Consilierilor prezenți la ședință.  

Articole similare