De la 4 la 6 ani de închisoare vor risca aleșii de toate nivelurile, inclusiv cei locali, dacă nu-și vor îndeplini promisiunile electorale. Cu un proiect de lege în acest sens au venit un grup de deputați.

Aceștia propun completarea Codului penal al Republicii Moldova cu art. 326.2, prin care să-i pedepsească pe cei care nu-și vor realiza programul electoral în perioada de exercitare a mandatului.  

Potrivit justicemoldova.md, conținutul acestui articol va fi următorul: „Încălcarea intenționată în contextul exercitării mandatului a angajamentelor asumate în cadrul campaniei electorale, prin neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obiectivelor expuse în programul electoral în cadrul alegerilor parlamentare, prezidențiale sau locale, dacă acestea au fost realmente posibile și obiectiv necesare, fapt ce a condus la lezarea drepturilor și intereselor guvernanților, se pedepsește cu închisoare de la 4 la 6 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani”.

Autorii susțin că „scopul acestui proiect de lege este de a responsabiliza politicienii în raport cu cetățenii la capitolul promisiunilor electorale, de a apăra interesele cetățenilor și de a nu admite să fie înșelați în cadrul campaniilor electorale.

Proiectul de lege poate fi văzut aici. Vă invităm să veniți cu propuneri și recomandări.

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.