Angajații Sanatoriului Nufărul Alb din Cahul colectează semnături pentru a redenumi instituția, care este și un simbol al municipiului Cahul, în cinstea actualului Director – Vasile Scutelnic.

Sursa informației, care  a insistat să-i fie păstrat anonimatul, ne-a declarat că de ceva timp, un grup de inițiativă colectează semnături de la personal pentru a redenumi Sanatoriul „Nufărul Alb”, iar solicitarea vine în contextul aniversării a 35-a de la fondarea stațiunii balneare.

Mai mult ca atât, în acest an ar urma să expire contractul de 3 ani dintre Sindicate și Vasile Scutelnic, care este pensionar deja, iar la conducerea Sanatoriului poate veni o altă persoană.

Vasile Scutelnic nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația, iar redacția își rezervă dreptul să publice o reacție oficială în caz că aceasta va fi.

Confederației naționale a Sindicatelor din Moldova, în gestiunea căreia se află și Sanatoriul „Nufărul Alb” încă nu a comentat situația

Precizăm că la 3 iulie 1984 a avut loc deschiderea oficială a policlinicii balneare și a secției de hidroterapie, iar prima tranșă a sanatoriului, pe atunci denumit „Drujba” cu o capacitate de 200 de locuri, cu toată infrastructura necesară (cantină, club, biblioteca) a fost dată în exploatare în 1985. În martie 1986 a fost dată în folosire ce-a de-a doua tranșă a sanatoriului pentru 306 locuri.

Prin decizia primăriei, la 15 iulie 1992, denumirea  Sanatoriului „Drujba” a fost schimbată în „Nufărul Alb”.