Potrivit datelor publicate de CEC, în cele 36 de primării a raionului Cahul candidează 134 de persoane la funcția de primar.

Astfel, dintre candidați doar puțin peste 32 % (43 persoane) sunt femei. Chiar dacă statistic nu e atât de rău, există localități unde la funcția de primar nu se balotează nici o femeie.

Aceste localități sunt: Andrușul de Jos, Badicul Moldovenesc, Chioselia Mare, Colibași, Iujnoe, Roșu, Tartaul de salcie și Tătărăși, Huluboaia.

Totodată, în 4 localități din raionul Cahul, din totalul numărului de candidați, majoritatea sunt femei. Spre exemplu, în comuna Cucoara, raionul Cahul, din 5 candidați la funcția de primar – 3 sunt doamne, iar în Lebedenco, din 4 candidați – 3 doamne.

Satul Burlăceni, raionul Cahul este lider la acest capitol, toți 3 candidați sunt femei.

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.