Doi minori cu vârstele de 13 ani și respectiv 17 ani, originari dintr-o localitate din r. Cahul, au fost reținuți de polițiștii din mun. Chișinău, fiind suspectați de comiterea unui jaf.

Pe 14 august, cei doi ar fi furat de la un alt minor 250 de lei și o boxă audio, pe str. Ion Creangă, în plină zi.

Un video publicat de poliția capitalei îi arată pe cei doi suspecți alergând pe stradă cu boxa în mână, cel mai probabil după săvârșirea faptei. Imaginile au fost înregistrate de camerele de supraveghere video.

În același video, unul dintre minorii suspecți își recunoaște vina. El spune că victima avea un telefon și o boxă audio asupra lui, în timp ce curățea nuci.

„M-am apropiat de dânsul, am luat calonca și telefonul și am început să fug de dânsul. O fugit din urma mea și striga: Dă-mi telefonul!” spune suspectul în vide-oul publicat de poliția capitalei.

Poliția capitalei spune că minorii nu sunt la prima abatere, fiind în vizorul forțelor de ordine de mai mult timp.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru ,, jaf “, care conform legislației în vigoare se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Acest caz nu este primul în care tineri din Cahul sunt implicați în ilegalități în capitală în această vară. La începutul lunii august patru tineri ar fi furat un autoturism în Chișinău. Vezi știrea completă aici.